Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Képződnek a kiképzők

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Rácz Tünde |  2023. május 26. 10:33

A Magyar Honvédség összes szárazföldi alakulatának kiképzőit érintő, egyhetes módszertani lőkiképzés felkészítést tartottak az izbégi lő- és gyakorlótéren május 22-26. között. Az MH Altiszti Akadémia által szervezett kiképzésen megközelítőleg hatvanan vesznek részt annak érdekében, hogy ezt követően egységes képzési módszerekkel és eljárásokkal adják át a megszerzett tudást.

A hét elméleti oktatással és száraz gyakorlással indult, majd a következő napokban – fejenként többszáz lövést leadva – a résztvevők gyakorolták CZ P09 pisztollyal és CZ Bren gépkarabéllyal a különböző tüzelési testhelyzeteket, tárcseréket, illetve mozgás közben leadott lövéseket. Ezek mellett a megszerzett ismeretanyag átadásának és oktatásának módszertanát is elsajátították.

„Az elmúlt húsz évben nem volt arra példa, hogy ennyire széles közönségnek nyújtsunk ilyen képzést” – fogalmazott Polgár Tibor törzszászlós. Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ megbízott kiképzési parancsnoka hozzátette: nagy lépésnek tekinti, hogy az összes szárazföldi alakulat kiképző állományát egyszerre képezhetik. „Bízunk abban, hogy amikor a kiképzők visszamennek saját alakulataikhoz, rövid idő alatt zökkenőmentesen meg tudják honosítani az itt kapott nézeteket, megközelítést és módszertant” – hangsúlyozta.