Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Keresztény templomokat robbantottak fel Nigériában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. június 18. 11:30

Pokolgépes merényletet követtek el június 17-én, vasárnap három keresztény templom ellen Nigéria északi részén Kaduna szövetségi államban, a robbanásoknak szemtanúk szerint legalább hét halálos áldozatuk van.

Hivatalos személyek és magánszemélyek beszámolói szerint feldühödött keresztény fiatalok muzulmánokat rángatnak ki autóikból és megölik őket.

Az első két robbantást Zaria városban követték el, a harmadikat Kaduna városban hatósági szóvivők tájékoztatása szerint. A templomok tele voltak hívekkel a merényletek idején, de arról nincs információ, hogy a pokolgépek az épületeken belül robbantak-e föl.

Egyelőre nem jelentkezett semmilyen szervezet a merényletek elkövetőjeként, de hasonló terrorista akciók végrehajtását korábban a Boko Haram muzulmán szervezet vállalta.

A Boko Haram tevékenysége mára a legkomolyabb közbiztonsági problémává vált Nigériában. A szervezet célja muzulmán kalifátus létrehozása az ország északi részén. Abubakar Sekau, a Boko Haram vezetője a szervezet által elkövetett gyilkosságokat rendre a muzulmánokat ért támadásokkal próbálja igazolni.

Címkékrobbantás