Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Készül az iraki váltás

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: Túri Richárd őrmester |  2023. június 12. 16:57

A Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezrednél harmadik hete folyamatosan tart az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens 17. váltásába jelentkezettek raj szintű összekovácsolása, Medinán.

1

A május közepétől kezdődő egy hónapos felkészítés során a katonák elsajátítják azokat a képességeket, amelyeket műveleti területen is alkalmazni fognak. Ennek keretében elméleti oktatáson vesznek részt, továbbá komplex harcászati- és lőkiképzésen fejlesztik készségeiket. A résztvevők külön odafigyelnek arra, hogy a gyakorlatok végrehajtása mellett a csapat kohéziója is erősebb legyen, ugyanis a váratlanul bekövetkező szituációk hatékonyabb kezelése így sokkal eredményesebb.

3

A kiképzők továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a harceljárások részletes ismertetésére és alkalmazására. Az elmúlt napokban ezért a harcászati kiképzés került jobban előtérbe, amely során az állomány megismerte a terepkutató raj feladatait kis- és nagy erejű ellenség találkozásakor, továbbá a raj menetbiztosítást is gyakorolták.

A területvédelmi ezrednél zajló felkészítés következő állomása az épületbe történő behatolás képességének elsajátítása lesz, valamint az épületben vívott harcot és a biztosítási feladatokat is gyakorolni fogja az állomány.