Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két évtized Nagytarcsán

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Füzes Judith |  2022. március 25. 17:30

Huszadik születésnapját ünnepelte a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete március 25-én, pénteken. Az ünnepi eseményen Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára is részt vett.

20220325_Nagytarcsa_FJ (12)

2002-ben néhány tucat nyugállományú katona és polgári alkalmazott hozta létre a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesületét. A létszám évről-évre nőtt, azóta az egyesület szerves részévé vált a település társadalmi és kulturális életének.

A húszéves évforduló díszvendége Szabó István honvédelmi államtitkár volt, aki köszöntőjében úgy fogalmazott: személyes kötődése is van a helyhez, hiszen negyven évvel ezelőtt Nagytarcsán kapta első tiszti beosztását. Mint mondta, bár a kilencvenes években Nagytarcsán megszűnt a helyőrség, bezártak az objektumok, az ott élő katonák és katonacsaládok tovább vitték a katonaszellemiséget.

20220325_Nagytarcsa_FJ (9)

„Rendkívül fontos, hogy azokban a helyőrségekben, ahol nem működik aktív katonai szervezet, ezek az egyesületek zavartalanul működhessenek” – fogalmazott, rámutatva: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program markáns eleme az életpályamodell, amely az aktív szolgálat utáni években is kiemelt figyelmet fordít a nyugállományúakra. „Aki több évtizedig viselte az egyenruhát, az örökké katona marad. Ezért szeretnénk önökkel folyamatosan kommunikálni, meghallgatni tanácsaikat, javaslataikat, segítve önzetlen tevékenységüket” – fogalmazott Szabó István.

Az esemény - amelyen Papp János nyugállományú ezredes, az egyesület elnöke foglalta össze az elmúlt húsz esztendő célkitűzéseit és eredményeit - elismerések átadásával zárult.