Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két szervezet, egy cél: eredményes együttműködés Szegeden

Szöveg: Varga Katalin Lilla tartalékos hadnagy és Gál József tartalékos százados | Fotó: Varga Katalin Lilla tartalékos hadnagy |  2022. március 31. 8:00

Mozgalmas hetek állnak a Csongrád-Csanád megyei MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda (MH KIKNYP 12. HTI), illetve az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj (MH 2. TVE 46. TVZ) humán ügyekért felelős katonái mögött.

Szeged (1)

A Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Technikumban tartottak ismeretterjesztő előadást az MH KIKNYP 12. HTI és az MH 2. TVE 46. TVZ katonái március 17-én, azzal a céllal, hogy a fiatalság számára bemutassák, és ezáltal vonzóvá tegyék a honvédségi életpályát. Ezt követően március 26-án egyidőben vettek részt a Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Technikum és a Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium által szervezett nyílt napokon. Az iskolák tanulóinak alkalma nyílt olyan különleges, modern technikák kipróbálására, mint a laser-tech pálya. A gyakorlásra ezzel az eszközzel lehetősége nyílt a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola 12. A osztályába járó Jucha Somának, Gémes Tamásnak, Kiszely Boglárkának és Grexák Csabának, akik Kis Máté felkészítő tanár vezetésével megnyerték az Országos Haditorna Verseny Csongrád-Csanád megyei döntőjét. Ezáltal ők képviselhetik a megyét az országos döntőben.

Szeged (4)

A rendezvények sok új információt adtak a diákok számára, a fiatalok érdeklődőek voltak, és figyelemmel hallgatták végig a két katonai szervezet katonáinak előadásait. Az esemény különlegességét növelte, hogy a diákok megismerkedhettek Nagy Péter tartalékos hadnaggyal, olimpikon súlyemelővel, illetve Nagy Rita őrmesterrel, utánpótlás kick-box világbajnokkal, akik alapkiképzésüket az MH 2. TVE 46. TVZ kiképzőitől kapták, aktív szolgálatukat pedig a MH KIKNYP 5. Hadkiegészítő és Toborzó Központnál teljesítik.

A két alakulat a közeljövőben további rendezvényeken is szorosan együttműködve végzi toborzó feladatait.