Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatás többnemzeti környezetben

Szöveg: Skrinyár Eszter alezredes | Fotó: Papp Mirtill Fatime százados |  2022. március 31. 9:24

A felsőfokú vezetőképző intézet hallgatói tettek látogatást a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnál március 30-án Székesfehérváron.

20220330-HQ-MND-C (7)

A Kovács Ferenc ezredes, intézetvezető által vezetett csoportot Denis Tretinjak vezérőrnagy fogadta. A Hadosztály-parancsnokság parancsnoka mindenekelőtt megköszönte, hogy a tanfolyam hallgatói érdeklődést mutatnak a szervezet tevékenysége iránt, ugyanakkor kifejtette, hogy meglátása szerint a szervezet rendeltetése és feladatköre szervesen illeszkedik az előírt tananyaghoz, és az elhangzottak aktívan hozzájárulnak a hallgatók látókörének szélesítéséhez.

Tretinjak vezérőrnagy beszélt a parancsnokság kialakításáról, alaprendeltetésből adódó feladatairól, eddigi eredményeiről, vezetésének rendjéről, a további fejlesztési irányokról. A képességek kialakítása és fejlesztése kapcsán rávilágított a doktrinális, szervezeti, kiképzési, személyügyi és híradó-informatikai területek sajátosságaira.

A közeljövőt érintően a küszöbön álló NATO haderőstruktúrába való integrálást említette, valamint a teljes műveleti készenlétig tartó út lépcsőit, illetve NATO entitásként a keretnemzetekkel való működési modell kialakítását említette.

Az előadást követően a változatos szakmai háttérrel rendelkező katonákat elsősorban a közelgő aktiválásból adódó feladat- és felelősségkörök, valamint a szervezet NATO stratégiai kommunikációban betöltött szerepe érdekelte.