Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kettős sportverseny

Nemzetközi Kadét Kupa és Országos Haditorna Verseny döntő

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. július 12. 21:58

„A sport és a honvédség szorosan összefügg egymással, hiszen a katonaélet folyamatos fizikai aktivitást kíván” – mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára Balatonakarattyán, július 12-én, hétfőn.

Haditorna (4)

Nemzetközi és hazai csapatok részvételével rendezik meg a Nemzetközi Kadét Kupát és az Országos Haditorna Verseny döntőjét július 12-14-e között az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A kupán a hazai csapatok mellett Csehország, Szerbia, Románia és Ukrajna összesen hat csapattal képviselteti magát, míg a haditorna versenyen a megyék legjobbjai küzdenek meg egymással. A kettős sportesemény megnyitóján Szabó István honvédelmi államtitkár kiemelte: a verseny nem csupán fizikai és szellemi megmérettetés, hanem remek alkalom arra is, hogy ápoljuk a nemzetközi kapcsolatokat.

„A Nemzetközi Kadét Kupát azzal a céllal indítottuk útjára, hogy a résztvevők tapasztalatokat szerezzenek, tanuljanak egymástól és megismerjék más ország fiataljait. A verseny önmagában fizikai és szellemi megmérettetés, ám ennél sokkal többet remélünk tőle: jó hangulatot, új élményeket és barátságokat. A jövőben az Országos Haditorna Verseny 1-3. helyezett csapat tagjai az állami légiközlekedési, katonai gazdálkodási, katonai logisztika, katonai infokommunikáció és katonai vezetői alapképzési szakokra történő jelentkezés esetén 15 többletpontra jogosultak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán” – közölte az államtitkár.

Haditorna (2)

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese, Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese, dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztályának vezetője, dr. Eleki Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség főtestnevelője, Kalytyinsky Volodimir ezredes, Ukrajna véderő attaséja és Rasa Lazovic ezredes, Szerbia véderő attaséja is.