Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Ki-ki használjon, szolgáljon hazájának, amint legjobban lehet”

Szöveg: honvedelem.hu / hhk.uni-nke.hu | Fotó: Szilágyi Dénes |  2022. május 10. 17:35

Zrínyi Miklós születésének 402. évfordulójára emlékeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar munkatársai.

Zrinyi_szobor_koszoruzas (1)

A Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson tartott ünnepségen dr. Hausner Gábor László alezredes megemlékezésében kiemelte: Zrínyi öröksége 402 évvel a születése után, ma is elevenen él, a műveiben megfogalmazott vezetési elvek, a nemzeti szuverenitás védelméről és a hadsereg modernizációjáról, valamint a haza és a közjó, a bonum publicum szolgálatának erkölcsi kötelességéről írott gondolatai napjainkban is helytállóak, a közszolgálatban és a honvédtisztképzésben egyaránt. Ahogy Zrínyi fogalmazott a Vitéz hadnagy című művében: „ … ki-ki használjon, szolgáljon hazájának, amint legjobban lehet, és ne válasszon magának könyebbséget, könnyű professiót, avagy életet, hanem olyant, akiből a magyar nemzet tapasztalható hasznot vehet.”

Az ünnepség zárásaként dr. Pohl Árpád dandártábornok, a kar dékánja, dr. Szászi Gábor ezredes, oktatási dékánhelyettes és Siposné dr. Kecskeméthy Klára ezredes, megbízott nemzetközi dékánhelyettes a kar munkatársai nevében koszorút helyezett el a költő, hadvezér és hadtudós szobránál.