Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ki-mit-tud Afganisztánban

Szöveg: Szerencse Renáta |  2008. április 1. 9:47

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) támogatásával első alkalommal került sor Baghlan tartomány székhelyén ki-mit-tud vetélkedőre és kvízműsorra. Ez alkalommal körülbelül ötszáz fiatalnak adatott meg a lehetőség, hogy bemutassa tehetségét nagykö-zönség előtt is.

A kvízműsoron kérdezz-felelek formában mérhették össze tudásukat a fiatalok. Ellentétben az otthoni szokásokkal a versenyzők már előzetesen megkezdhették ismereteik elmélyítését az előre megadott témakörökben. A versenyszellem és a közönség előtt történő szereplés fontos motiváló tényezői voltak a felkészülésnek. A játéknak nem volt győztese, sem vesztese, hiszen aki eljött, akár játékosként, akár nézőként min

1595874914
denki nyertes volt.

A ki-mit-tud vetélkedőn négy kategóriában indulhattak a tehetséges és bátor jelentkezők. Voltak énekesek, szavalók, akik saját vagy híres afgán szerzők darabjait adták elő. Olyan érdekes és számunkra szokatlan kategóriában is indultak versenyzők, mint a gyorsbeszélő verseny, ahol a jelentkezők nyelvtörőkkel és egyéb hosszas gyakorlást igénylő szövegekkel küzdöttek meg egymással – és persze saját nyelvükkel. A vetélkedő elmaradhatatlan része volt a paródia, illetve a színjátszás, amely önfeledt és vidám perceket adott a nézőknek.

Az MH PRT 40 db iskolatáskát adott át a résztvevőknek, amelyben póló, baseball sapka, füzetek, tollak, és ceruzák voltak. A ki-mit-tud és a kvízműsor a továbbiakban is folytatódni fog a megfelelő támogatás függvényében. A helyi szervezők a jövőben is kérik az MH PRT segítségét a vetélkedő következő fordulóinak megszervezéséhez.