Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiber témájú szakmai gyakorlaton a kadétok

Szöveg: MH KIMK, MH KIBP | Fotó: a parancsnokság és az alakulat felvételei |  2024. július 18. 10:38

Első alkalommal indított nyári szakmai gyakorlatot a Magyar Honvédség Kiberműveleti Parancsnoksága (MH KIBP) a Honvéd Kadét Programban résztvevő fiatalok számára.

202407_nyári_szakmai_gyakorlat_MH KIMK_MH KIBP (4)

Az informatikai területen érettségiző kadétok – a korábbi együttműködési megállapodást követően – július elején kezdték meg 70 órás szakmai képzésüket a Magyar Honvédség Kiber- és Információs Műveleti Központnál (MH KIMK), Szentendrén.

A kéthetes szakmai gyakorlaton a kora reggeli testnevelés foglalkozást különböző képzések követték, napi hat órában. A klasszikus katonai alapismeretek, az alaki és harcászati foglalkozások mellett a kadét hallgatók biztonságos böngészés, kód elemzési ismeretek, kiber tevékenység jogi keretei, kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsága, PSYOPS és CIMIC alapismeretek tárgyakkal bővítették tudásukat.

202407_nyári_szakmai_gyakorlat_MH KIMK_MH KIBP (5)

Az oktatók elsődleges célja a biztonságtudatosság kialakítása, valamint a hazafias- és honvédelmi nevelés volt, miközben a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum és a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium kadétjai a tizennégy nap alatt megismerkedtek a Magyar Honvédség kiber- és információs műveleti képességével.

A nyári szakmai gyakorlat zárásaként, a kadétok emléklapokat vehettek át az MH KIBP és az MH KIMK megbízott parancsnokaitól.