Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kihelyezett érdekvédelmi nap Vácott

Szöveg: Szabó Tünde százados |  2010. október 20. 9:42

Immár negyedik éve, hogy az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központja vállalja: a gondoskodási körébe tartozó, vidéken élő nyugállományú katonákat, honvédségi nyugdíjasokat és hozzátartozóikat felkeresi, tájékoztatja járandóságaikról, valamint ellátja a szükséges okmányokkal, igazolásokkal.

Így történt ez október 14-én Vácott is. Az Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület felkérésére a központ munkatársai kitelepültek a város Madách Imre Művelődési Központjába, segítséget nyújtva azoknak a nyugdíjasoknak, akik idős koruk, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt csak nehezen jutnának el a fővárosi központba.

Ezen a napsütéses őszi délutánon a váci nyugdíjas egyesület elnöke Mayer Zoltán nyá. alezredes szervező munkájának köszönhetően szép számmal jelentek meg a nyugdíjasok Művelődési Házban. Kedvezményes üdülésre tizennyolcan  jelentkeztek, a Honvéd Kórház ellátásaira negyvenöten kaptak hozzátartozói jogosultságot, négyen pedig éltek azzal a lehetőséggel, hogy régi nyugdíjas igazolványukat újra cseréljék.

A központ munkatársai megértéssel, türelemmel és kellő szakmai hozzáértéssel foglalkoztak a váci nyugdíjasok ügyeivel. Az egykori katonák a várakozás perceit felhasználhatták arra, hogy a régi kollégákkal, ismerősökkel jóízű beszélgetést folytassanak.

A látogatás végén Mayer Zoltán nyá. alezredes megköszönte a központ munkatársainak munkáját, azzal a reménnyel, hogy az 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ a továbbiakban is együttműködik az Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesülettel a váci és Vác környéki nyugdíjasok érdekében.

1595908862
 

Fotó: Szabó György ka.

Címkékjogüdülés