Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzés és parancsnokváltás

Az elmúlt hét leglátványosabb fotói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. március 24. 7:16

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb fotóit tekinthetik meg.

Robbantás, harcászat és menetgyakorlat…

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez február elején bevonult honvédek az ünnepélyes katonai eskütétel előtt is nagyon mozgalmasan töltötték el a heteket. Megismerték a „műszakiság” egyik legfontosabb tudományát, a robbantást, majd az alakulat gyakorlóterén „harcoltak” vagyis tűzpárokat, tűzcsoportokat alkottak, tüzelőállásokat építettek ki, továbbá begyakorolták a védelmet, illetve támadást. A folytatásban pedig könnyű harcászati felszerelésben menetgyakorlatot hajtottak végre.

A teljes tudósítás itt érhető el

kep 01

Három hét a víz alatt

Háromhetes sisakos munkabúvár felkészítésnek ad otthont az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred búvárkiképző részlege. Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészbúvárai a víz alatti szerelés alapjait sajátítják el a szentesi alakulatnál.

A teljes tudósítás itt érhető el.

kep 02

Parancsnokként szolgálni

Farkas Sándor alezredes személyében új parancsnok állt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár élére március 16-án, Debrecenben. A csapatzászló átadó-átvevő ünnepségen Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese beszédében köszönetet mondott Szloszjár Balázs dandártábornoknak, az alakulat eddigi parancsnokának.

A teljes tudósítás itt érhető el.

kep 03
Címkékhonvédelem