Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzéssel segíti az ukrajnai aknamentesítést a Magyar Honvédség

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: nato.int, archív |  2024. február 16. 11:10

A NATO-tagállamok védelmi minisztereinek február 15-i brüsszeli ülésének margóján Aknamentesítő Koalíció létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot a szervezet húsz országa, köztük Magyarország – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közösségi oldalán.

Ukrajna tanács NATO

„A háború sújtotta Ukrajnában az egyik legsürgetőbb, a lakosság mindennapjait érintő, megoldandó feladat az aknamentesítés” – hívta fel a figyelmet a problémára a honvédelmi miniszter.

„A Magyar Honvédség aknamentesítési kiképzéssel járul hozzá a litván vezetésű koalíció tevékenységéhez” – írta a magyar felajánlással kapcsolatban Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki a közösségi oldalon tett bejegyzése előtt, még Brüsszelben nyilatkozva ismét hangsúlyozta: Magyarország elkötelezett a NATO-tagsága mellett.

A NATO-országok védelmi minisztereinek tanácskozását követő sajtótájékoztatóján a szervezet főtitkára, Jens Stoltenberg a legfontosabb bejelentései között említette meg az aknamentesítési koalíció létrehozásáról szóló megállapodást.

akna