Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Menetgyakorlattal, egészségügyi képzéssel, katonai testneveléssel és közelharcoktatással teltek az év utolsó napjai az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj (Fejér megye) speciális önkéntes területvédelmi tartalékos (SÖTT) katonái számára.

SÖTT_kiképzés (2)

A kiképzendők Gánt település határától, az Országos Kéktúra útvonalán hajtották végre a 10 kilométeres menetgyakorlatot, egyes szakaszokon jelentős szintkülönbséggel, nagy ködben. A menetet katonai tereptan foglalkozás előzte meg: a katonák egy térképmetszet segítségével ismerkedtek a laptájoló helyes használatával, a térkép jelöléseivel.

SÖTT_kiképzés (1)

Másnap a katonák kiképzése egészségügyi ismeretekkel folytatódott, egy mentőápoló – aki szintén önkéntes tartalékos katona – tartott elméleti és gyakorlati foglalkozást számukra. A képzés során először az eszméletlen beteg vizsgálatát és a stabil oldalfekvést vette át az állomány, majd gyakorolták a maszkos ballonos lélegeztetést is.

A katonai testnevelés foglalkozásokon a közelharc és a kézitusa alapjait, valamint az önvédelem fogásait sajátították el a tartalékosok.