Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonykor is jobb adni, mint kapni

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: Petrovics Renáta |  2020. december 20. 11:34

Karácsonyi gyűjtést rendezett a tatai dandár, a beérkezett adományokat az Új úti diákotthon lakói és a tatai családsegítő szolgálaton keresztül rászoruló családok kapták.

20201218-tata-karacsonyi-gyujtes  (4)

Vezénylőzászlósi ötlet alapján - az MH 25. Klapka György Lövészdandár személyügyi főnökségének kezdeményezésére - december 7-én indított gyűjtést az alakulat. A szívmelengető cél érdekében a dandár minden dolgozója megmozdult, az összes alegységtől érkeztek adományok, a koszovói külszolgálatra Tatán felkészülő KFOR Kontingens támogató századának katonái pedig külön alegységgyűjtést szerveztek.

Az akcióra felhívó plakátot a dandár Facebook-oldaláról sokan megosztották, ennek eredményeképpen a civilektől is számos felajánlás érkezett Tatáról és a környékbeli településekről, a Vérteserdő Zrt. pedig két fenyőfával támogatta a kezdeményezést. A tíz napig tartó gyűjtést Papp Szilvia őrnagy, az alakulat Humán Részlegének vezetője, az Integrált Ügyfélszolgálati Iroda részéről pedig Sáfrán Irén és Kacsora Beáta honvédelmi alkalmazottak koordinálták. A katonák és civilek felajánlásai nyomán nagyon sok tartós élelmiszer és tisztálkodási szer, ruhák, cipők, gyermekjátékok és könyvek érkeztek be.

Az összesen közel 50 zsáknyi adományt a Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium – közkeletű nevén a tatai diákotthon – számára Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka, a Szociális Alapellátó Intézmény Tata Család- és Gyermekjóléti Szolgálata számára pedig Papp Szilvia őrnagy és Sáfrán Irén honvédelmi alkalmazott adta át december 18-án.