Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kilenc tábornok Camp Pannóniában

Szöveg: Turzai Zsolt |  2010. július 27. 15:01

Július 26-án forgalmassá vált a helikopter-leszállóhely az MH Tartományi Újjáépítési Csoportnál. Hans-Werner Fritz vezérőrnagy a Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) Északi Regionális Parancsnokság (RC N) parancsnoka érkezett elsőként arra a biztonsági egyeztetésre, amelynek az MH PRT adott otthont.

A politikai és katonai tárgyalásokon képviseltette magát az afgán kormányzat belügyi és védelmi tárcája. A rendezvényen regionális szinten az RC N parancsnoka, az afgán 209. hadtest megbízott parancsnoka és az északi régió rendőrfőnöke volt jelen, míg tartományi szinten a kormányzó-helyettes, rendőrfőnök, az afgán biztonsági szolgálat (NDS), és az afgán haderő kijelölt zászlóaljának parancsnoka vett részt.

A Camp Pannoniában folytatott megbeszélések fő tárgya a Baghlan tartományban harcoló lázadó erők felszámolására és a közelgő parlamenti választásokra kedvezőbb biztonsági helyzet kialakítására irányuló műveletek voltak.

A felek egyetértettek abban, hogy a zavartalan mezőgazdasági betakarítások, a közlekedés és a küszöbön álló választások vonatkozásában is kulcskérdés a biztonsági helyzet normalizálása.

Az ISAF zártkörű egyeztetését a nemzetközi erők és az afgán kormányzati és katonai vezetők tárgyalása, majd végül az ISAF feladatszabása követte.

1595905218
 

1595905219
 

1595905219