Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kilencedik alkalommal várja a látogatókat az „Emlékparki Nyár”

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: archív |  2021. június 22. 10:49

Programsorozatot indít „IX. Emlékparki Nyár” néven a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete. A rendezvénysorozatot Benkő Tibor Magyarország honvédelmi minisztere nyitja meg június 25-én, pénteken.

Rúzsa_archív.2

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszéde után L. Simon László miniszteri biztos mond köszöntőt, majd a Honvéd Férfikar koncertjét hallgathatja meg a közönség.

Szent László király ünnepén, június 27-én délelőtt 10 órától megemlékezést tartanak ünnepi, ökomenikus istentisztelettel, ezt követően a „Vitézi rend 100.” elnevezésű évfordulós megemlékezésen vehetnek részt a látogatók. Déltől a gyermekek számára meghirdetett „Szent László nyomában” rajzpályázat eredményhirdetése következik.

Rűzsa_archív

Július 2-án a „Hadihajók modelleken” makettkiállítás várja a látogatókat, június 9-én pedig Kertai Zalán festőművész tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők. Ezt követően Tolcsvay Béla énekmondó ünnepi koncertjén vehetnek részt a vendégek.

Július 16-án „Borital mellett” című irodalmi est, Meleg Vilmos színművész előadásában, július 23-án pedig Kapi Gábor „Nótás kapitány” című katonadal és nótaestje várja a közönséget.

Rúzsa_archív

Augusztus 6-án Dániel Mária Magdolna fotográfus kiállításán és a Hungarikum együttes koncertjén vehetnek részt a látogatók. Augusztus 19-én Halmay Tivadar festőművész kiállítását nyitja meg dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Rúzsa_archív_3

A programok látogatása ingyenes. A beltéri eseményeken kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt. A részletes program itt olvasható.