Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kilencedik lett az ejtőernyős válogatott a világkupa versenyen Svájcban

Szöveg: Bánszki Tamás százados / honvedelem.hu | Fotó: Magyar Honvédség ejtőernyős válogatott |  2021. szeptember 26. 19:15

A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja is részt vett a világkupa-sorozat utolsó állomásán, a svájci Locarnóban. A csapat az összetett versenyben a kilencedik helyen végzett, míg egyéni megmérettetésben Varga Tamás zászlós az ötödik helyet szerezte meg mester kategóriában.

eje_kapott (2)

Varga Tamás zászlós ezzel az eredménnyel az éves összetettben az első helyen végzett Hirschler Gábor zászlós és a cseh Jiri Gechnuk előtt.

Az éves összetett pontszámításban a csapat az előkelő ötödik helyen végzett. A dobogó élére a német válogatott állhatott fel, a második helyet a csehek csapatai, míg a negyediket az olasz együttes tudhatta magáénak.

Az éves teljesítményt értékelve Bánszki Tamás százados, a csapat edzője kiemelte: a szezonnak úgy indultak neki, hogy egy új ugrót kellett beépíteniük a formációba. „Sok kiváló egyéni eredmény született az év folyamán, két junior korú ugrónk sokat fejlődött a szezon során. Az előttünk álló katonai ejtőernyős világbajnokságig még csiszolnunk kell az újoncok teljesítményén a hátralévő felkészüléseken, Qatarban pedig mindent megteszünk a jó szereplés érdekében” - hangsúlyozta a százados.

eje_kapott (1)