Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kína, a beszállító

Szöveg: Trautmann Balázs |  2021. február 18. 8:36

A pakisztáni haditengerészet ismét Kínához fordult haditengerészete fejlesztéséhez. Mint M Amjad Khan Niazi tengernagy, a haditengerészet parancsnoka elmondta, nyolc Hangor-osztályú diesel-elektromos vadásztengeralattjárót és négy fregattot vásárolnak a Pakisztánnal igen szoros kapcsolatban álló Kínától.

2_Frigate

A kínai Type 039A Yuan tengeralattjáró-osztály levegőfüggetlen hajtással (AIP) is ellátott, pakisztáni exportváltozatából az első négy darabot Kínában, a China Shipbuilding Industry Corporation vállalatnál építik, a többi négyet viszont a Karacsiban működő hajógyárban építik majd össze. A pakisztáni kormány 2017-ben már vásárolt négy Type 054A/P-osztályú egységet, melyhez most újabb négyet rendeltek.

A kombinált meghajtású, összesen négy, egyenként 7645 lóerős tengelyteljesítményű Shaanhszi 16 PA6 STC dieselmotorral felszerelt hajó 32, függőlegesen beépített indítócellát is kap: ebből a kínai YJ-12 szuperszonikus sebességű, hajók elleni cirkálórakéta is használható lesz. Emellett a hajóorrban egy 76 milliméteres, légvédelmi feladatokra is alkalmas PJ26 automata ágyú, illetve nyolc C-803 hajók elleni irányított rakéta, két Type 730 30 milliméteres, hétcsövű kis hatótávolságú légvédelmi gépágyú, hat 324 milliméteres Yu-7 torpedóvető, két Type 87 240 milliméteres, 36 csöves, nem irányított, tengeralattjárók elleni rakétavető is elfér majd az alaposan felfegyverzet fregattokon.

Kép forrása: g7a6v6x7.rocketcdn.me

Címkékhaditechnika