Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiskarácsony Szentendrén

Szöveg: Papp Nikolett |  2008. december 23. 7:09

A MH Központi Kiképző Bázis és a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola személyi állománya ünnepi programsorozattal zárta a 2008-as évet. December 19-én a bázis zenekara adott koncertet, másnap pedig az állomány tagjai és családtagjaik ünnepelhettek együtt a művelődési házban felállított gyönyörű karácsonyfa mellett.

A hangverseny megkezdése előtt Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a bázis parancsnoka, beszédében összefoglalta a 2008-as évet, üdvözölte a megjelenteket, köztük Dr. Jároscsák Miklóst, a HM Védelmi Hivatal főigazgató-helyettesét, Dr. Hegedűs Antal dandártábornokot, a Budapesti Katonai Ügyészség vezetőjét, Dr. Nagy Kálmán ezredest, ZMNE kancellárt, Dömény Sándor vezérőrnagyot, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnok Biztonsági és Fogvatartási helyettesét, és Bogdán Tibor törzszászlóst, a MH vezénylő zászlósát.

Ezt követően Lackner Pál dandártábornok, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat protestáns tábori püspöke mondott áldást és kellemes karácsonyt, békés ünnepeket kívánt minden résztvevőnek.
A hangverseny első részében a tuba-, majd a szaxofon- kvartett kápráztatta el a nagyérdeműt, ezután a harsona- kvartett előadásában hallhattuk a jól ismert James Bond-filmek zenéjét.

A koncert további részében Dalmadi Zoltán százados, zenekarvezető és Rixer Krisztián főhadnagy vezényletével olyan slágerek dallamai csendültek fel, mint a Jézus Krisztus Szupersztár és Az Operaház Fantomja Andrew Lloyd Webber-től, valamint a megindító Hymn To The Fallen John Williams-től. Természetesen a zenekar karácsonyi dalokkal is emelte a hangverseny ünnepi hangulatát, elhangzott például a White Christmas és Rixer főhadnagy ráadásként elénekelte az ismert Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! című darabot is. A zenekar előadását a közönség vastapssal jutalmazta.

Másnap, december 20-án egy bensőségesebb ünneplés keretében gyűltek össze a katonák és családtagjaik a laktanya művelődési házában, ahol sok izgalmas program várta mind a gyerekeket, mind a felnőtteket. Isaszegi tábornok parancsnoki megnyitóját követően a Grimm-Busz Gyermek Színház előadását tekinthették meg az érdeklődők, majd a Honvéd együttes műsora következett. Emellett a kicsiket mesekuckó és „dühöngő" várta és részt vehettek kézműves foglalkozásokon is.

A program zárásaként pedig Csepregi Éva nagy sikerű zenés előadását tekinthették meg, amely a művésznő legismertebb dalait ölelte fel.