Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kitartásból, fegyelemből jeles!

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2023. július 28. 7:36

Erőn felül teljesítették az akadályokat az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár idei második ,,túlélő” táborának fiataljai.

_DR_3880

A diákok a kiképzés során nem mindennapi tapasztalatokra tehettek szert, a kihívások teljesítése során legtöbbször nem a gyorsaságukra és fizikai erejükre, hanem a logikus gondolkodásukra volt szükség. A csapatmunkához egyikük szellemi, másikuk fizikai felkészültségét adta a „közösbe”.

A Beremendről érkezett Benedeket elsőre megragadta a tábor tematikája, különösképp a tájolással kapcsolatos feladatok. A hét valamennyi programeleme felejthetetlen, izgalmas élmény marad számára. ,,Amint betöltöm a 18. életévemet, biztosan jelentkezek tartalékos katonának!” – hozakodik elő terveivel a fiú.

„Számomra az a szó, hogy katona, az alázatosságot, a kitartást és a fegyelmet jelenti. Itt megtanultam csapatban dolgozni, hiszen nemcsak magamért, a többiekért is feleltem” – teszi hozzá Réka, aki Fótról utazott a táborba, és kitartása jelentősen erősödött ezekben a napokban.

_DR_3803

A táborparancsnok, Bogárdi Péter őrmester szerint a második turnus is összeszedett, motivált, tudatos csapatnak bizonyult, gyorsan kialakult a közös gondolkozás, összetartás a fiatalok között. Kiemelte: az egyik legfontosabb törekvés ilyenkor, hogy mindig, mindent biztonságban hajtsanak végre és a bajtársiasság jegyében figyeljenek társukra a résztvevők.

A programok közt természetes és mesterséges elemekkel tarkított akadálypálya, tereptan ismeretek, aknakeresés, továbbá kötéllel végrehajtott lajhármászás, emellett szabadulószoba, menedéképítés, csapdaállítás, éjjeli riadóztatás, airsoft lövészet, paintball és gumifegyverekkel begyakorolt épületharcászat is szerepelt a feladatok között. A kihívások sora ezzel nem ért véget, a diákok akadályelemekkel tűzdelt sorversenyen tették próbára ügyességüket, álcahálós kúszófolyosón keltek át, sőt, rönkcipelésben, kézigránát dobásban, traktorgumi görgetésében és egy ötven kilós súly elhúzásában is jeleskedtek.

Az utolsó napon a táborozók szüleik körében átvehették jól kiérdemelt elismeréseiket és elbocsátó obsitjaikat a táborvezetőtől.

Kapcsolódó cikkek
_DR_8058

Ahol nincs idő lazsálni…

2023. július 27. 7:35