Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kitartásból jelesre vizsgáztak a fehérvári táborlakók

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2024. július 18. 8:00

Összetartás, precizitás, csapatszellem: ezen fogalmak mentén hajtott végre feladatokat az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár honvédelmi túlélő tábor második turnusa.

20240715_honvédelmi_tábor_DR_01

A programok közt természetes és mesterséges elemekkel kiépített akadálypálya, hadihajózás, airsoft lövészet, tereptan ismeretek, továbbá kötéllel végrehajtott lajhármászás is szerepelt. Mindemellett menedéképítésben, csapdaállításban, épületről történő ereszkedésben, paintball- és gumifegyverekkel begyakorolt épületharcászatban is megmutathatták képességeiket, a fehérvári alakulat táborvezetőinek hathatós útmutatásával.

Az ifjú ,,túlélők” sátorlapokból kialakított éjszakai menedéket építettek Sárbogárdon és túlélésükhöz szükséges eszközöket és szerszámokat készítettek maguknak, de az elsősegélynyújtás lehetőségeibe is ,,belekóstoltak”.

A kihívások sora ezzel korántsem ért véget: a zárónapon akadályelemekkel tűzdelt sorversenyen tették próbára ügyességüket, álcahálós kúszófolyosón keltek át, sőt, rönkcipelésben, traktorgumi görgetésében és ötven kilós súly elhúzásában jeleskedtek.

202407_Székesfehérvár_honvédelmi_tábor_DR (6)

Végezetül szüleik körében átvehették jól kiérdemelt elismeréseiket és elbocsátó obsitjaikat Kása István ezredestől, az alakulat dandárparancsnokától.

A táborlakók a kiképzés során nem mindennapi tapasztalatokra tettek szert: legtöbbször gyorsaságukon és fizikai erőnlétükön túl logikus gondolkodásukra is szükség volt. A csapatmunka eredményessége érdekében egyikük szellemi, másikuk fizikai felkészültségét adta a „közösbe”.