Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiutasították Bin Laden fiát Egyiptomból

Szöveg: honvedelem.hu / FH |  2008. november 9. 15:57

Állítólag 2000 óta nem beszélt az apjával Omar bin Laden, az al-Kaida vezér 19 gyerekének egyike, ennek ellenére a papa árnyéka vetül sorsára. Miután Nagy Britanniában nem telepedhetett le, Spanyolország sem kért belőle, most pedig eddigi lakhelyéről, Egyiptomból is kiutasították.

A hírt a repülőtér termináljában kapta, így sem egyiptomi javaihoz, sem bankkártyájához nem fér hozzá. Vasárnap kiutasították Egyiptomból az al-Kaida terroszervezetet alapító Oszama bin Laden egyik fiát. Omar és brit születésű felesége múlt héten Spanyolországban próbált menedékjogot kérni, mondván: Közel-Keleten veszélyben forog az életük, mert pacifisták. Az ibériai ország hatósága azonban elutasította kérelmét. A pár ezután tért vissza Egyiptomba.

Ahol a hatóságok azonban vizsgálni kezdték, hogy a sikertelen spanyol menedékkérelem után visszaengedjék-e az országba. De úgy döntöttek, hogy ott sem kívánatos személy. Omar felesége az egyik hírügynökségnek azt mondta telefonon: nem érzik túl jól magukat, mindenük Egyiptomban maradt, nem tudnak hitelkártyához jutni, és csak készpénzük van. Az asszony nem akarta elárulni, hogy az észak-afrikai országból hova mennek tovább.

Egyes hírek szerint Új-Zélandra szerettek volna utazni ahelyett, hogy visszatérjenek Egyiptomba, ám erre nem volt elég pénzük.

Omar bin Laden egyébként áprilisban Nagy-Britanniában is megpróbált letelepedni, ám a kairói brit követség elutasította a kérést. Az indoklás szerint a férfi jelenléte “jelentősen zavarná a köznyugalmat" az országban. Omar Oszama bin Laden 19 gyerekének egyike. Pedig Omar azt állítja, hogy apjával 2000 óta nem beszélt.