Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kivégezték a bali szállodarobbantás fő tetteseit

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2008. november 9. 8:12

Indonéziában kivégeztek szombaton három terroristát azok közül, akik 2002-ben Bali szigetén robbantásos merényletekkel 202 embert gyilkoltak meg.

A merényletekért fő felelősnek tartott három iszlamista szélsőségest egy titkos helyen agyonlőtték helyi idő szerint szombatról vasárnapra virradóra a szigorúan őrzött Nusakambangan szigeten – közölte az indonéz sajtó.

A kormány, hogy elejét vegye az esetleges tiltakozásoknak, már napok óta fokozta a biztonsági intézkedéseket a fontosabb közintézményeknél és egyes nagykövetségeknél a fővárosban, illetve Bali szigetén. Ausztrália azt tanácsolta állampolgárainak, hogy most lehetőleg ne utazzanak Indonéziába, az Egyesült Államok pedig arra kérte az övéit, hogy legyenek óvatosak.

A terroristák 2002. október 22-én két robbantásos merényletet hajtottak végre Kuta üdülőhelyen: egyet egy kávézóban, egyet pedig egy éjszakai mulatóban. A 202 áldozat között 164 külföldi, főleg ausztrál turista volt. A merényletekért a felelősséget a Jemaah Islamiyah (JI) szélsőséges iszlám szervezet vállalta magára. A JI Délkelet-Ázsiában működik, és kapcsolatban áll az al-Kaidával is.

Címkékrobbantás