Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét amerikaiak csaptak le Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2008. november 8. 11:21

Legalább tíz iszlamista fegyveres halt meg pénteken feltehetően egy amerikai légicsapás Pakisztán északnyugati részén – közölte a pakisztáni hírszerzés névtelenül nyilatkozó egyik tisztségviselője.

A támadást feltehetően egy amerikai, pilóta nélküli kémrepülőgép hajtotta végre. Egyes hírszerzési források szerint a rakéták az afgán határnál fekvő, törzsek uralta Észak-Vazirisztán tartományban, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik kiképzőtáborában csapódtak be, más hírek szerint egy házra zuhantak. Katonai illetékesek szerint a támadás nem Észak-, hanem Dél-Vazirisztában történt az afgán határ közelében. Mindkét terület menedékhelyként szolgál az al-Kaida és a tálib mozgalom fegyvereseinek.

Szeptember eleje óta az Afganisztánban állomásozó amerikai haderő közel húsz rakétatámadás hajtott végre pilóta nélküli repülőgépekkel a szóban forgó területeken. Az amerikai haderő azzal indokolja a pakisztáni területek elleni támadásait, hogy a térségben megbúvó terroristák támaszpontjait akarja felszámolni. Pakisztán viszont sérelmezi, hogy egy külföldi hatalom katonai akciókat hajt végre területén lévő célpontok ellen.