Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Klapka Györgyre emlékeztek

Szöveg: MH 25. Klapka György Lövészdandár | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. április 9. 19:52

Koszorúzással emlékeztek meg Klapka György honvéd tábornokról a tatai dandár laktanyájában április 7-én, az alakulat névadója születésének 201. évfordulója alkalmából.

Klapka_György_megemlékezés_1

„Ott, ahol a haza üdvéről van szó, a személyes tekinteteknek félre kell vonulniuk!” – Klapka Györgytől vett idézettel nyitotta meg a szűk körű megemlékezést Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka. Beszédében kiemelte: az alakulat méltó a honvéd tábornok nevére - amit 1990 óta visel -, hiszen magas színvonalon teljesíti műveleti és járványügyi feladatait egyaránt.

Klapka tüzértisztként kezdte karrierjét, ennek kapcsán Lőrincz dandártábornok hangsúlyozta: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként - a Leopard 2A4 harckocsik és a Gidrán páncélozott harcjárművek után - hamarosan Tatára, a 101. Tüzérosztályhoz érkeznek a PzH2000 típusú önjáró lövegek is.

Beszédének zárásaként Lőrincz dandártábornok elmondta: „az a feladatunk, hogy a név viseléséhez méltóak maradjunk, hogy ápoljuk az emlékét, és tegyük ezt a tőlünk telhető legnagyobb »Hittel, becsülettel!«”.

Klapka_György_megemlékezés_3