Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koordinált és kölcsönös támogatás

Szöveg: Földházi Enikő őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 26. 12:06

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) képviselői tettek látogatást a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnál (Headquarters Multinational Division Centre, HQ MND-C) március 25-én, Székesfehérváron.

2022_03_25 HDF TDSC visit to HQ MND-C (04) (1)

Baráth István vezérőrnagyot, az MH TTP parancsnokát, a delegáció vezetőjét Denis Tretinjak vezérőrnagy, az HQ MND-C parancsnoka fogadta az Alba Regia laktanyában. A két szervezet fő feladat-rendszerének kölcsönös bemutatását követően infokommunikációs és informatikai rendszerekkel, a logisztikával és az aktuális tevékenységek támogatásával kapcsolatos témákat egyeztettek.

Az MH TTP feladatrendszere magában foglalja a Magyar Honvédség alaprendeltetésű feladatai támogatásának szinte összes szegmensét. A hátországvédelmi és a helyőrségtámogató rendszer kialakítása szintén a parancsnokság felelősségi körébe tartozik. Mindezen területek pedig különleges jelentőséggel bírnak az HQ MND-C számára a kezdeti és teljes műveleti készenlét elérésének követelményei kapcsán, illetve az ahhoz vezető lépéseket illetően, annak érdekében, hogy hozzájárulhasson a szövetség és régió biztonságához.