Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Köszönet a katonaözvegyeknek!”

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. március 7. 17:23

„A mai nap egy lehetőség arra, hogy elgondolkozzunk, melyek azok a szavak, amelyekkel kellőképpen ki tudjuk fejezni hálánkat azért az áldozatért, amit önök vállaltak és vállalnak” – hangsúlyozta beszédében Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára a Katonaözvegyek XIX. Országos Találkozóján Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, március 7-én, hétfőn.

Katonaozvegyek_orszagos_talalkozoja_20220307_01 copy

Az államtitkár kiemelte: a katonaözvegyeknek köszönet jár a családjuk érdekében végzett munkáért és gondoskodásért, ami átsegítette a katonákat hivatásuk nehéz pillanatain. „Az önöktől kapott energiával, támaszuk segítségével lehetünk mi férfiak sikeresek mindennapi munkánk és szolgálatunk során. A katona, aki a haza szolgálatát választja hivatásul, esküjében vállalja, hogy élete árán is megvédi azt. Ugyanakkor elköteleződik családja irányába, hogy jóban és rosszban is mellettük áll, védi feleségét, gyermekeit. Szeretnénk kifejezni hálánkat és tiszteletünket azért, hogy érzékenységükkel, önzetlenségükkel, valamint állhatatosságukkal óvták családjukat. Megértették és támogatták férjeik hivatását, ezáltal a társadalom egészét szolgálták” – hangsúlyozta Szabó István.

Katonaozvegyek_orszagos_talalkozoja_20220307_03 copy

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a világ folyamatosan változik, a kor követelményeivel a honvédségnek is lépést kell tartania. „A magyar nemzet viharos, ezeréves történelméből tanulva biztosítanunk kell, hogy hazánk határait és a magyar népet egy minderre felkészült, elkötelezett hadsereg védje. Fő célunk, hogy a Magyar Honvédség a régió legütőképesebb hadereje legyen. Az úton elindultunk és belekezdtünk egy olyan Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programba, amely történelmi jelentőségű a szervezet életében. Természetesen fejlődésünk nem jelenti azt, hogy hagyományainkat mellőzzük. Fontosnak tartjuk, hogy mindennapi feladataink ellátása mellett többet törődjünk családtagjainkkal, erősítsük a katonai közösség összetartó erejét, jobban becsüljük emberi értékeinket, figyeljünk egymásra, tiszteljük egymást” – emelte ki Szabó István.

A rendezvényen a honvédelmi államtitkár Bozó Tibor vezérőrnaggyal, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnökével együtt elismeréseket adott át.

Dokumentumok