Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszorúzás a II. Rákóczi Ferenc emlékműnél

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2023. március 31. 14:57

A vezérlő fejedelem születésnapjára emlékeztek a Székesfehérváron tavaly ősszel felavatott, II. Rákóczi Ferenc szobornál március 27-én, ahol az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar is közreműködött.

nagysandordandar_koszoruzas_cover

A Nagy Benedek szobrászművész által jegyzett alkotást civil kezdeményezés nyomán, közadakozásból állították fel a Rákóczi úton, 2022-ben.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester az eseményen kiemelte: a fejedelemről elnevezett tér jól szemlélteti, miért van szükségség a közösségi terekre, hiszen közkedvelt hely lett a városlakók számára. Rávilágított: e helyen méltó módon tudunk emlékezni és fejet hajtani a Rákóczi-szabadságharc hőseire, akik idegen segítség nélkül vívták hosszú küzdelmüket és a csapatok vezérlő fejedelmére, aki a magyarság szemében ma is tiszta lelkű és becsületes vezetőként él.

A koszorúzást a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói és a Ruff Tamás őrnagy által vezényelt Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar műsora színesítette, ahol a zenekar többek között a Rákóczi-induló is elhangzott.

Címkékkoszorúzás