Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Középiskolások a Hadikikötőben

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. október 9. 7:19

Szakközépiskolások látogattak el napokban az MH.1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez. A belügyi szakos diákok a honvédelmi ismereteiket bővítették, valamint a legújabb tűzszerész felszereléseket, technikai eszközöket tekintették meg a Hadikikötőben tett látogatásuk során.

Tanulókat fogadott az MH.1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a Hadikikötőben a közelmúltban. A komáromi Kempelen Farkas Gazdasági, Vendéglátó, Idegenforgalmi Szakközépiskola 11-12. évfolyamának belügyi szakos tanulói tettek rövid szakmai kirándulást az alakulatnál. A látogatás célja a fakultatív tantárgyként felvett honvédelmi ismeretek kibővítése, a pályaorientáció és a toborzás.

A diákokat és vezetőjüket Szilágyi Zsolt alezredes, az alakulat hadihajós parancsnokhelyettese kalauzolta a kikötőben. Beszélt az alakulat történelméről, feladatáról, majd a vendégek megtekintették a legújabb tűzszerész felszereléseket, technikai eszközöket. Ezután Szatai Zsolt százados, a kutyakiképző részleg vezetője ismertette az alakulat viszonylag új képességét, a kutyavezető tűzszerészek munkáját. A látogatók végül az egyik aknamentesítő hajó fedélzetén tettek egy rövid hajóutat.

 

Írta és fényképezte: KBM