Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös segítségnyújtás Szekszárdon

Szöveg: Gyenes Alexandra törzsőrmester | Fotó: a szerző felvétele |  2022. december 16. 8:25

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóalj katonái is csatlakoztak a „Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség” szekszárdi csoportjának kezdeményezéséhez, melynek keretében a Dr. Kelemen József Idősek Otthonában nyújtottak segítséget december 13-án, Szekszárdon.

1

A kórházlelkészség szekszárdi önkéntesei rendszeresen, heti három alkalommal keresik fel az otthont, ahol vidám pillanatokat csempésznek a lakók mindennapjaiba, lelki beszélgetéseket vezetnek és imaórát tartanak. Ezúttal az idősek számára közösségi térként szolgáló udvar rendbetétele, és az eltömődött ereszcsatornák tisztítása okozott gondot, ehhez kérték a katonák segítségét.

A közös munka során a zászlóalj állományából 9 fő aktív, és több tartalékos katona vállalta önkéntesen a feladatot, többen szabadságuk terhére, akik emiatt civil ruházatban vettek részt a munkában. Sikeresen zárult a nap, de természetesen ez nem jelenti a közreműködés végét, hiszen az területvédelmi zászlóalj szeretne a jövőben is sok hasonló karitatív tevékenységben részt venni.

Kapcsolódó cikkek
Miskolc_jótékonysági_futás (2)

Jótékonysági futás Jankáért

2022. szeptember 27. 11:09