Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Központparancsnokok felkészítése Debrecenben

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2021. május 26. 21:13

Megkezdődött az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) központparancsnokainak kinevezése, előléptetése és felkészítése május 26-án, szerdán, Debrecenben. Az eseményen hét központparancsnokot neveztek ki, akik közül öt főt alezredessé léptettek elő. A kétnapos felkészítésen a katonák elméleti és gyakorlati felkészítő foglalkozásokon vesznek részt.

MHKIKNYP_kinevezések (10)

Megújult az MH KIKNYP szervezeti felépítése, amellyel hét Hadkiegészítő és Toborzó Központ, valamint húsz Hadkiegészítő és Toborzó Iroda jött létre, amelyek - a központparancsnokok vezetésével - katonai igazgatással, toborzással, érdekvédelemmel, honvédelmi neveléssel és hadisírgondozással is foglalkoznak.

A felkészítésen tartott előadásában Szűcs Imre ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka kiemelte az egységes vezetés megszilárdításának fontosságát. „Számunkra az átalakítással létrejött centralizálás segítséget jelent, hiszen ezáltal a vezetés, az ellenőrzés, illetve a feladatszabás sokkal egyszerűbb és célirányosabb lett. Nekünk békeidőben is fel kell készülnünk egy esetleges háborúra. Fontosnak tartom, hogy a hét központparancsnok minden helyzetben egységesen alkalmazza a megszerzett ismereteket” – fogalmazott az ezredes.

MHKIKNYP_kinevezések (7)

A COVID-19 világjárvány változásokat hozott az elmúlt időszakban, azonban Szűcs Imre ezredes hangsúlyozta, hogy - a járványügyi szabályok betartása mellett - a toborzóirodák végig nyitva álltak a katonai pálya iránt érdeklődők előtt. Azonban volt, hogy az ügyintézések vagy a tájékoztatások az online térbe terelődtek és lesz, amit a továbbiakban is hasznosítani fognak az így megszerzett tapasztalatokból. „Több bevett szokással szakítottunk és nyitottunk az új dolgok felé. Ilyenek az online pályaorientációs előadások, megbeszélések, illetve a közösségi oldalunk fejlesztése. A megszerzett tapasztalatokat visszük magunkkal tovább a hagyományos toborzás mellett, hiszen fontos a személyes kapcsolat is” – árulta el Szűcs Imre ezredes.

A szakmai konzultáción Sándor Zsolt vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) parancsnoka és Csinga Mihály ezredes, az MH TTP törzsfőnöke is részt vett.

Kapcsolódó cikkek