Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közúti balesetnél segítettek a katonák

Szöveg: Schucha Ádám őrnagy | Fotó: MH 6. TVE 31. TVZ |  2022. március 30. 12:38

Súlyos közúti balesetnél segített Schucha Ádám őrnagy és Gyurcsán Zoltán tizedes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj két katonája.

MH_6_TVE_31_TVZ_

A katonák szolgálati útjukról tartottak vissza anyaalakulatukhoz március 29-én, a délutáni órákban, amikor a 8. számú főúton, Litér és Hajmáskér között arra lettek figyelmesek, hogy egy kamion nagy sebességgel az út szélén álló személyautónak ütközik, majd a vízelvezető árokba taszítja azt. A baleset következtében a nagymértékben roncsolódott személygépjárműbe egy középkorú férfi beszorult.

A katonák azonnal megálltak és megkezdték a helyszín biztosítását, a forgalom szabályzását és a sérült személy ellátását, valamint értesítették az Országos Mentőszolgálat munkatársait.

Az egészségügyi szakemberek kiérkezéséig a sérültet ellátták és teret biztosítottak a rendőr, a mentő, valamint a tűzoltó egységeknek.

A tűzoltók a személyt feszítővágó segítségével kiemelték a gépjárműből, majd a sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.