Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közúton gyakorlatozik a tajvani légierő

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. november 13. 18:34

Tajvan védelmi minisztériuma november 9-én, szerdán jelentette be, hogy az ország légiereje egy hadgyakorlat keretein belül közúton (Pingtung megye) hajt végre le- és felszállásokat, többek között F-16-os, Mirage 2000-es, E-2 Hawkeye és AH-1W Super Cobra típusok részvételével.

Az ötnapos gyakorlat november 14-én veszi kezdetét, a Tajvani Fegyveres Erők három fegyvernemétől körülbelül 3400 fő részvételével.

A 3 kilométeres szakaszon a le- és felszállások mellett az üzemanyag utántöltést, illetve a gépek javítását és karbantartását is gyakorolni fogják november 17-én. Tajvan légiereje 1400 fővel képviselteti magát a gyakorlatban. A különleges esemény szervezése során gondoltak a repülést szerető spotterekre is, akik például a közelben lévő középiskolából is nyomon követhetik a le- és felszálló nyolc katonai repülőgépet.

2011 áprilisában is volt már példa hasonló gyakorlatra: akkor a Tajnan városába vezető 1. számú főútvonal fogadta az érkező CH-47 szállítógépeket, az AH-1W helikoptereket, illetve az F-16 és Mirage 2000-5 típusú vadászgépeket.

</p>