Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A meggyanúsított milíciaparancsnok cáfol

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. október 19. 15:06

Egy líbiai milíciaparancsnok cáfolta október 18-án, csütörtökön azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint ő vezényelte le az Egyesült Államok bengázi konzulátusa elleni szeptember 11-i támadást, amelyben négy amerikai, köztük Christopher Stevens nagykövet vesztette életét.

Ahmed Abu Hattala egy bengázi szállodában adott interjút csütörtökön nyugati hírügynökségeknek. Elismerte, hogy valóban a helyszínen volt az incidens idején, de cáfolta azt, hogy ő irányította támadást. Amerikai lapok névtelenül nyilatkozó líbiai illetékeseket idézve ezt állították róla.

Hattala, aki az Abu Ubida bin Dzsara nevű milícia vezetőjének mondja magát, közölte, hogy ezek a sajtóhírek minden alapot nélkülöznek. Mint mondta: Bengáziban él és dolgozik háborítatlanul, senki sem gyanúsítja, és azt sem igaz, hogy bujkál vagy hogy a hatóságok kihallgatták volna.

Hattala elmondta: szeptember 11-én telefonon értesítették róla, hogy tiltakozás zajlik az amerikai konzulátus épületénél, és négy ember az épületben rekedt. Ő az embereivel együtt azért sietett a helyszínre, hogy kimentse őket az épületből, de előtte azt sem tudta, merre van az amerikai konzulátus – állította a milíciaparancsnok.