Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai F-16-osok is támadják Törökországból az ISIS-t

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2015. augusztus 19. 7:14

Az Amerikai Légierő 6 darab F-16-os vadászrepülőgépe, immáron a törökországi Incirlik repülőbázisról felszállva támadja az Iszlám Állam Irakban és Szíriában található állásait. Az amerikai repülőeszközök bevetése az „Operation Inherent Resolve” hadművelet keretében történik.

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/repulok/amerikai-f-16-osok-is-tamadjak-torokorszagbol-az-isis-t/
A Fighting Falcon-ok az Iszlám Állam által elfoglalt területeket támadják Irakban és a Levant régióban egyaránt. A bevetéseken részt vesz az Egyesült Államok 22. expedíciós légi utántöltő századának egy Boeing KC-135 Stratotanker repülőgépe is, amely nem sokkal az F-16-osok előtt érkezett Törökországba.


1595998858

A bevetéseket segítő Stratotanker

A vadászrepülőgépek 2015. augusztus 9-én érkeztek Törökországba, egy C-5M Galaxy szállító repülőgéppel együtt, amely a szükséges berendezéseket, alkatrészeket, valamint a több, mint 300 főnyi kiszolgáló személyzetet vitte magával.

1595998858

A földi lépcsőt szállító Galaxy az Incirlik repülőbázison

A Földközi-tenger partján fekvő Incirlik repülőbázisra települt F-16-osok a 31. vadászrepülő ezred állományába tartoznak. Az amerikai repülőgépek törökországi bevetése annak köszönhetően vált lehetővé, hogy a török kormány felülbírálta eddigi álláspontját és lehetővé tette az Incirlik bázis használatát az ISIS elleni támadásokhoz.

1595998858

Bevetésre induló F-16-osok

A török bázisról történő üzemelés jelentősen felgyorsítja a bevetések ütemét, mivel a szír határ közelében található.