Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai vadászgépek több hullámban támadtak egy kiképzőtábort

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. szeptember 19. 10:56

Amerikai vadászgépek Észak-Irakban több támadást intéztek az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik kiképzőtábora ellen, és legkevesebb 25 dzsihadistát megöltek, további 20-at megsebesítettek.

Helyi lakosok szeptember 18-ai, csütörtöki közlése szerint a vadászgépek rakétái teljesen lerombolták az IÁ által júniusban elfoglat Moszultól mintegy 25 kilométerre délre fekvő Hamman al-Alilban lévő tábort. A terrorszervezet környezetéből származó Twitter-bejegyzések szerint az amerikai repülőgépek tíz támadást hajtottak végre.

Az amerikai légierő a múlt hónap óta rendszeresen támadja az IÁ állásait, támogatást nyújtva ezzel a terrorszervezet ellen harcoló észak-iraki kurd erők ellenoffenzívájához.

Ugyanaznap az iraki hatóságok közlése szerint Bagdadban több pokolgépes merényletet és aknavetős támadást követtek el, amelyekben legkevesebb 15-en meghaltak.

A legsúlyosabb következményekkel járó robbantás az iraki főváros északnyugati részén, egy bevásárlóutcában történt, ahol négyen meghaltak és tízen megsérültek.

A belvárosban, egy cipőjavító üzlet mellett hárman meghaltak és nyolcan megsérültek egy másik pokolgépes merényletben, míg egy másik helyszínen, egy nagybani piacon hárman haltak meg és 11-en sérültek meg egy robbantásban. Egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanásában egy katonai járőrcsapat két tagja életét vesztette, négyen megsebesültek.

Aknavetős támadás is történt Bagdad déli külvárosaiban, a házakba becsapódó aknagránátok három embert megöltek rendőrségi jelentések szerint.

Egészségügyi források megerősítették az áldozatokról szóló jelentéseket.

Eddig senki nem vállalta magára a felelősséget a merényletekért, amelyek olyan időszakban történtek, amikor az Iszlám Állam megpróbálja növelni az általa Irakban és Szíriában elfoglalt nagy területeket.