Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aszad biztos benne, hogy legyőzi a lázadókat

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. február 19. 21:02

Bassár el-Aszad szíriai elnök bizonyos benne, hogy képes megnyerni a lázadók ellen vívott háborút egy libanoni napilap február 18-ai, hétfői jelentése szerint.

„Meggyőződésünk, hogy miénk a jövő… Szíriában megvan a kellő akaraterő ahhoz, hogy leküzdje az ellene szőtt összeesküvést" – mondta Aszad libanoni politikusoknak. A Szíria-párti asz-Szafír című lap azt nem közölte, hogy pontosan kivel beszélt erről a szíriai elnök.

Az újság értesülése szerint Aszad úgy fogalmazott: „bizonyos, hogy győzni fogunk, mind a politikai, mind a katonai eredményeink megnyugtatóak. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden el lenne rendezve, még sok teendőnk van a szélsőséges terrorista csoportokkal szemben".

A szíriai elnök annak a véleményének is hangot adott, hogy a szíriaiak „abszolút többsége" a kormány támogatója. „Mi más magyarázhatná, hogy a szíriai diplomaták világszerte hűek maradtak a rezsimhez az utóbbi két évben a több millió dolláros ajánlatok ellenére" – idézte Aszadot a libanoni újság.

A francia hírügynökség ugyanakkor rámutatott, hogy 2012-ben Szíria iraki, egyesült arab emírségekbeli és ciprusi nagykövete, illetve a londoni külképviselet vezetője is szembefordult az Aszad-kormánnyal.