Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átvette új beosztását Fucsku Sándor vezérőrnagy

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. május 3. 10:18

Mint arról korábban beszámoltunk, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság korábbi parancsnoka, Fucsku Sándor vezérőrnagy tavasztól az Ulm városában települt Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettesi beosztását látja el. Beosztásának átvételéről a helyi német médiumok is beszámoltak.

A sajtó nyilvánossága előtt Richard Roßmanith altábornagy, parancsnok (a fotón balra)  úgy fogalmazott: nagy örömükre szolgál, hogy a parancsnoki állományt egy olyan tábornok erősíti, aki kitűnő nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, és szolgálatát számos területen nagyra értékelték.

Az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokságon (Multinational Joint Headquarters (MN JHQ) – Ulm)  tizenhat nemzet közel 800 katonája teljesít szolgálatot. A parancsnokság fő feladatai közé tartozik a szövetséges szárazföldi csapatok, a haditengerészet, illetve a légierő műveleteinek tervezése, szervezése – legyen szó akár a NATO, akár az EU felkéréséről.

1596012917

Mint azt Richard Roßmanith altábornagy megjegyezte: Fucsku Sándor vezérőrnagy ilyen területen is sok tapasztalattal rendelkezik, hiszen szolgált többek között a brüsszeli NATO-főparancsnokságon, és Afganisztánban is vezető beosztást töltött be.

A német médiumok arról is beszámolnak, hogy a magyar parancsnokhelyettes a ′90-es évek végén már élt Németországban, mivel Hamburgban végezte el a Bundeswehr vezérkari tanfolyamát.

„Azóta régi vágyam volt, hogy újra visszatérjek ebbe az országba. Ulm gyönyörű, és különösen vonzó város" – idézték az újságírók Fucsku Sándor vezérőrnagyot.

Fotó: Ulrich Kallinger

CímkékNATO