Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Egyesült Államok közvetítők révén tájékoztatja Damaszkuszt a légicsapásokról

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. október 2. 20:11

Az Egyesült Államok közvetítő országok révén tájékoztatja Damaszkuszt az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni szíriai légicsapásokról – közölte Ali Hajdar, a nemzeti megbékélésért felelős szíriai miniszter. Hajdar a Tokio Simbun című japán lapnak adott, október 2-án csütörtökön megjelent interjúban beszélt erről.

„Közvetítő államokon keresztül kapunk ilyen információt. Ily módon mi közvetve együttműködünk az Egyesült Államokkal. Gondolom, még nagyobb együttműködésre van szükség az Iszlám Állammal szembeni fellépés érdekében" – mondta Ali Hajdar. Hozzátette, hogy Damaszkusz az IÁ támaszpontjain is információkat gyűjt.

Ali Hajdar ugyanakkor elítélte az Egyesült Államokat amiatt, hogy miközben légicsapásokat mér az IÁ-ra, együttműködik a Damaszkusz ellen harcoló Szabad Szíriai Hadsereggel.

„Egy terrorszervezet felcserélése egy másikkal, az nem harc a terrorizmus ellen" – szögezte le Hajdar.

Washington eddig tagadta, hogy bármilyen kapcsolatot tart fenn Damaszkusszal, de – mint a tokiói lap megjegyzi – széles körben elterjedt az a vélemény, hogy az Egyesült Államok az iraki kormány segítségével valamifajta információkat továbbít Damaszkusznak az IÁ elleni légi hadműveleteiről.