Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civilek haltak meg Jemenben, Rijád vizsgálatot ígér

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. augusztus 17. 20:29

Jemenben, a fővárostól, Szanaától keletre ismét civilek haltak meg a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció egyik légicsapásában.

Helyiek arról számoltak be, hogy a szaúdi támogatást élvező kormány ellen küzdő, síita húszi milícia egyik vezetőjének otthonát vették célba a harci gépek, ám ő nem volt otthon. Édesapja és családjának nyolc másik tagja halt meg a támadásban.

Rijád tavaly márciusban avatkozott be a jemeni konfliktusba az ország nemzetközileg elismert kormánya oldalán, hogy sikerüljön visszaszorítani az Irán támogatását élvező síita húszikat. A harcokban már több mint 6500 ember halt meg.

Szombat óta ez már a harmadik olyan légitámadás, amelyben civilek halnak meg.

Az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet hétfőn egy kórházat ért támadásról számolt be, amelyben 11 ember halt meg. A humanitárius szervezet közlése szerint szombaton egy iskolát ért találat. A szaúdi hivatalos közlések szerint viszont nem iskolára lőttek, hanem egy kiképzőközpontra.

Augusztus 16-án, kedden Szaúd-Arábia független vizsgálatot ígért a kórházat ért légitámadás körülményeinek kivizsgálására.