Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Dizájn” csillag váltja a vörös csillagot

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2014. június 21. 12:59

Az orosz védelmi minisztérium jóváhagyta a hadsereg új emblémáját. Az „Oroszország Hadserege” új logójának hivatalos bemutatójára 2014. június 21-én kerül a sor, a Moszkva melletti Alabino gyakorlótéren.

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/dizajn-csillag-valtja-a-voros-csillagot/
Az ünnepségen a hadsereg személyi állománya mellett haditechnikai eszközök is részt vesznek. A vendégek szórakoztatásáról ismert orosz előadók és fiatal együttesek gondoskodnak. Ezen kívül T-72 harckocsik keringőt táncolnak a meghívottaknak, a légideszant katonái ejtőernyős ugrást hajtanak végre az „Oroszország Hadserege" új logójával ellátott zászlókkal, a földön pedig közelharc bemutatót láthatnak az érdeklődők. A bemutató végén Szu-25 csatarepülőgépek repülnek át, illetve az „Orosz Lovagok" bemutatóját láthatják.

1595974239

Az „Orosz Hadsereg" új emblémáját a védelmi minisztérium alárendeltségébe tartozó tervezőiroda munkatársai készítették. „Az új logó egy klasszikus ötágú csillag, amit egy vízszintes keresztez kifejezve a stabilitást, a támogatást és az értéket", – olvasható a minisztérium honlapján.

A jövő emblémájának kialakításakor a tervezők az ötágú csillagot vették alapul, amit három évezrede, mint a védelem és biztonság szimbólumaként használnak. Az „Oroszország Hadserege" embléma a haladást, az új célokra való törekvést fejezi ki. Az új embléma már látható volt a 2014. május 9-én, a Vörös téren felvonuló haditechnikai eszközökön, illetve azt aktívan használják már emléktárgyak készítésénél.