Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyetlen tettes hajtotta végre a washingtoni merényletet

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. szeptember 18. 8:23

Egyetlen tettes hajtotta végre a vérengzést az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán – jelentette be a washingtoni rendőrség vezetője helyi idő szerint szeptember 16-án, hétfőn éjfél előtt nem sokkal.

A lövöldözésnek a később azonosított támadóval együtt 13 halálos áldozata van. A CNN értesülései szerint a támadásban további 13-an megsebesültek.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy az elkövetőnek feltételezések szerint tettestársa is volt, akit köröztek. Valószínűsítették, hogy a tettestárs 45-50 éves afroamerikai férfi, aki terepszínű katonai egyenruhát viselt.

Éjszakai nyilatkozatában a washingtoni rendőrfőnök, Cathy Lanier már cáfolta ezt, hangoztatva, hogy egy embert tartanak felelősnek a történtekért. Mint mondta, bizonyossággal azt lehet mondani, hogy egyetlen egy ember felelős a támadásért. Mivel tettestárs nem volt, a hatóságok enyhítették a környéken lakókra vonatkozó lakhelyelhagyási tilalmat.

A 34 éves Aaron Alexis hétfőn valószínűleg hamis igazolvány segítségével jutott be az amerikai haditengerészet szigorúan őrzött washingtoni logisztikai parancsnokságára (NAVSEA). A férfi vaktában lövöldözni kezdett, majd rendőrök végeztek vele.

Korábbi hírek arról szólt, hogy a támadó, a 34 éves Aaron Alexisnek egy AR-15-ös gépkarabéllyal és egy Glock pisztollyal volt felfegyverkezve. Két, névtelenül nyilatkozó rendőr azonban később azt mondta, hogy a támadónak volt még egy kézifegyvere, amelyet a helyszínen zsákmányolt egy rendőrtől.

Továbbra sem ismertek a támadó indítékai.