Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elfogtak egy férfit a hágai késes támadással kapcsolatban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2019. december 1. 19:18

Elfogták a hágai késes támadás feltételezett elkövetőjét, egy 35 éves férfit – közölte a holland rendőrség.

A Twitteren megjelent közleményéből arra lehet következtetni, hogy a feltételezett elkövető hajléktalan. „A gyanúsítottnak nincs állandó otthona vagy szállása" – fogalmazott a rendőrség. A férfit Hága központjában fogták el, és a rendőrségen kihallgatják. Péntek este Hágában megkéseltek három embert, sajtóértesülések szerint egy 13 éves kisfiút és két 15 éves kislányt.

Mindhárman könnyebben megsebesültek, már kiengedték őket a kórházból. A bűncselekmény ötszáz méterre a parlament épületétől, Hága belvárosának leglátogatottabb bevásárlóutcáján történt, amely zsúfolt volt a karácsonyi szezon kezdete, illetve a „fekete pénteki" bevásárlások miatt. A támadó kereket oldott.

A holland közszolgálati televízió megszólaltatott két szemtanút, akik azt mondták, hogy a megsebesített kislányok sikítva menekültek az utcáról egy boltba. Egy másik szemtanú pedig arról számolt be, hogy egy atlétikus testalkatú férfi futott el a helyszínről, könnyedén ugrándozva át az útjába kerülő akadályokon.

A hatóságok azóta nagy erőkkel keresték az elkövetőt, a hágai rendőrség minden emberét bevetette a hajtóvadászatban, híradások szerint razziákat tartottak a vasúti pályaudvarokon, ellenőrizték a tömegközlekedési eszközöket. Az elkövető indítéka nem ismert, de a hatóságok semmit se zárnak ki.