Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres katonai igazgatási szakmai képzés

Szöveg: Nagyné Gerbár Beatrix őrnagy | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2019. december 2. 7:02

Eredményesen végezte el összesen huszonöt katona és honvédelmi alkalmazott a katonai igazgatási szaktanfolyamot, amelyet a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnöksége szervezett november 25-29. között.

1596072756

Az ötnapos katonai igazgatási szaktanfolyamot azoknak szervezték, akik a katonai igazgatásban, illetve az ehhez kapcsolódó – személyügyi, hadműveleti – területeken dolgoznak. A képzés alatt a résztvevők megszerezték és rendszerezték azokat az elméleti és gyakorlati alapismereteket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a munkájuk elvégzéséhez. A foglalkozások témakörei a katonai igazgatás összes területét érintették. Egyebek mellett szó esett a hadkiegészítés jogszabályi hátteréről, a gazdasági és anyagi szolgáltatások kijelölésével és igénybevételével kapcsolatos feladatokról, az önkéntes tartalékos rendszerről, az ügyfélszolgálati rendszerről, a hadköteles-nyilvántartás vezetéséről, valamint a hadkiegészítési feladatok során felmerülő feladatokról. A pontos ismeretek átadása érdekében a katonai igazgatási szakemberek mellett vendégelőadók is hozzájárultak az eredményes felkészítéshez.

1596072756

A tanfolyamot évente kétszer – ősszel és tavasszal – rendezik meg. A mostani – tizenkettedik – képzésre a hallgatók tíz különböző katonai szervezettől érkeztek.

A szakmai tanfolyam zárónapján a résztvevők írásban adtak számot megszerzett tudásukról. A sikeres vizsgát követően, a képzés elvégzését igazoló dokumentumot Zsiga Tamás dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke és Vanyur Tibor ezredes a Katonai Igazgatási és Toborzó Főnökség főnöke adta át november 29-én, a Honvédelmi Minisztérium Schweidel utcai objektumában.

1596072757