Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első alkalommal a „Piactéren”…

Szöveg: Nagy Róbert őrnagy |  2016. október 29. 19:54

Az MH Béketámogató Kiképző Központ a közelmúltban első alkalommal vett részt a Kiképző és Oktatási Központok Partnersége (Partnership Training and Education Centres – PTEC) éves Piactér (PTEC Marketplace) rendezvényén, a brüsszeli NATO-főparancsnokságon.

1596022274

A PTEC-közösséget 25 NATO-tag-, és partnerország 31 központja alkotja. Az MH Béketámogató Kiképző Központ idén augusztusban nyert felvételt a PTEC tagjai közé, ezzel a magyar központ a szervezet legújabb tagja.

A PTEC szervezete fontos szerepet játszik a NATO partnerségi célkitűzéseinek támogatásában. A PTEC 1999-ben kezdte meg működését a Partnerség a Békéért program keretein belül az euro-atlanti partnerek kiképzési és oktatási tevékenységének fejlesztése érdekében.

1596022274

A PTEC-közösség tagjai olyan nemzeti vagy nemzetközi oktatási és kiképzési intézmények, amelyeket az Észak-atlanti Tanács által elfogadott, a NATO által elismert közös koncepció köt össze. A PTEC tanfolyamokat, szemináriumokat és munkaértekezleteket kínál annak érdekében, hogy képzést, oktatást és iránymutatást nyújtson a felkészítés legkülönbözőbb területein, összhangban a NATO-partnerség célkitűzéseivel és prioritásaival.

A mostani – a sorban a tizenegyedik – PTEC Piactéren a 31 tagból 19 képviseltette magát. Az MH BTKK számára azért volt különösen fontos a részvétel, mert új belépőként most tudott bemutatkozni a többi PTEC-tag és a nagyközönség előtt. A PTEC Piactér legfontosabb célkitűzése megfelelő reklámfelület biztosítása a résztvevők számára. Ezen a börzén az intézmények, központok bemutathatják tevékenységüket, tanfolyamaikat, eddig elért eredményeiket, valamint a jövőbeni terveiket és projektjeiket.

Az MH Katonai Képviselő Hivatalának helyszíni támogatása nagyban hozzájárult az MH BTKK sikeres szerepléséhez a PTEC Piactéren.

1596022274

Fotó: NATO

CímkékNATO