Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyvereket dobtak le a szövetséges milíciáknak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. október 29. 17:37

A Jemenben beavatkozó nemzetközi koalíció repülőgépei október 28-án, szerdán fegyvereket dobtak le a velük szövetséges jemeni erőknek a délnyugati Taíz városban.

A Szaúd-Arábia vezette szövetség a síita húszi lázadók ellen harcoló iszlamista milíciáknak juttatott fegyvereket. Az egyik ilyen fegyveres csoport illetékese arról számolt be, hogy a szállítmányok a város déli részén értek földet.
A harci repülőgépek emellett csapásokat mértek a felkelők állásaira.

Az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet kedden azt közölte, hogy szaúdi légicsapás ért egy általuk működtetett kórházat Jemen északi részén. Humanitárius szervezetek az utóbbi időben aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy polgári célpontokat, piacokat, gyárakat, lakóházakat, iskolákat és kórházakat is légicsapások értek a közel-keleti országban.

Az Ádeni-öböl partján fekvő Jemenben hónapok óta harcolnak egymással az Irán támogatását élvező síita lázadók és az előlük külföldre menekült Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök erői. Szaúd-Arábia a felkelők visszaszorítása érdekében nyolc arab ország támogatásával márciusban légi hadműveleteket indított.