Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hallgatásunk a legnagyobb ajándék”

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. november 19. 12:06

Arra kérte az arab világot Ránija jordán királyné, hogy ne adjon szabad teret a Közel-Keletről és az iszlámról előnytelen képet keltő radikális iszlamistáknak. „Hallgatásunk a legnagyobb ajándék” az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadistáinak – mondta a királyné.

„Mi is hozzájárultunk a sikerükhöz" – tette hozzá.

II. Abdalláh uralkodó palesztin felesége egy Abu-Dzabiban évente tartott háromnapos médiakonferencia megnyitóján mondott beszédet.

A Washington vezette nemzetközi koalíciónak az IÁ ellen folytatott harca „a Közel-Kelet és az iszlám jövőjével kapcsolatos", ezt a csatát meg kell nyernünk – hangsúlyozta Rania királyné.

A jordán királyné leszögezte: ahhoz, hogy hosszú távon véget lehessen vetni a szélsőségességnek, pénzt kell fordítani a mindenki – fiúk és lányok – számára elérhető minőségi oktatásra és a munkahelyteremtésre.

Az általa elfoglalt iraki és szíriai területeken kegyetlenségéről ismert Iszlám Állam hatékony propagandaeszközre lelt a világhálóban. A szélsőséges szunnita szervezet az utóbbi hónapokban egyebek mellett nyugati túszok és szíriai katonák lefejezéséről készült videókat tett közzé az interneten.