Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsz terroristát végeztek ki egyetlen nap alatt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. augusztus 8. 14:12

Egy szunnita „terrorista csoport” 20 tagját akasztották fel egyetlen nap alatt a többségében síiták lakta Iránban. Gyilkossággal és a nemzetbiztonság veszélyeztetésével vádolták őket – jelentette augusztus 4-én, csütörtökön az állami televízió.

„Ezek az emberek gyilkosságokat követtek el, amelyekben nők és gyerekek haltak meg, pusztítást okoztak, fenyegették a nemzetbiztonságot, és szunnita vallási méltóságokat öltek meg a kurd régiókban" – mondta Mohamed Dzsavád Montazeri főügyész az IRIB állami televízióban. A „terroristákat", akik között külföldiek is voltak, még kedden végezték ki.

A hírszerzési miniszter szerdai nyilatkozatában beszámolt arról, hogy a szunnita csoport, a Tauhíd és Dzsihád (Egyistenhit és Szent Háború) 2009 és 2012 között huszonnégy esetben követett el fegyveres támadást, pokolgépes robbantást és rablást. Az erőszakcselekményekben huszonegy ember vesztette életét, mintegy negyvenen pedig megsebesültek.

„A csoport 102 tagját és támogatóját azonosították, egy részük meghalt a rendőrséggel folytatott harcokban, a többieket letartóztatták. Közülük többeket halálra ítéltek, mások börtönbüntetést kaptak" – tette hozzá a miniszter.