Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonanemzedékek – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. augusztus 8. 15:38

Április óta új elnök áll a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) élén. Hazuga Károly nyugállományú altábornagy sorrendben immáron az ötödik vezető ezen a poszton.

1596017755
Mindenképpen elődei szellemében kívánja igazgatni a szervezet tevékenységét a következő négyéves ciklusban, ám az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a világ megváltozott az 1990. évi alapításunkhoz képest, és ehhez a szövetségnek is igazodnia kell – hangsúlyozta az új elnök.
– Tradicionális szervezet vagyunk – szögezte le Hazuga Károly.

– Az elmúlt több mint huszonöt év azt bizonyította, hogy az alapítók 1990-ben jól gondolkodtak. Az akkor megfogalmazott célok, alapgondolatok ma is vállalhatók, fontosak és követendők, így ezeket is szeretném továbbvinni. De azóta eltelt negyed évszázad, s a világ, a társadalom és benne a Magyar Honvédség is rengeteget változott, a BEOSZ alapfeladatait pedig szintén a kor igényeihez kell igazítani. Az előző két és fél évtized történetét ismerjük, a BEOSZ nagyon sokat tett az aktív és nyugállományú katonákért, a szociálisan rászorulók körében pedig kiemelten fontos szerepe van. A kérdés innentől az, milyen lesz a következő huszonöt év.
A nyugállományú altábornagy szerint a BEOSZ előtt álló legfontosabb feladat a katonagenerációk fokozott bevonása a szervezet tevékenységébe.

További részletek a Magyar Honvéd magazin augusztus 12-én, pénteken megjelenő számában.